niedziela, 14 marca 2010

Truskawkowy róż.


Najprostszy i najszybszy sposób, aby na talerzyku znalazł się mały serniczek na zimno.

Składniki:

2 truskawkowe serki homogenizowane Danio ( każdy po 140 g )
1 galaretka truskawkowa

Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody. Gdy ostygnie, ale jeszcze nie zacznie tężeć dodajemy serki i miksujemy do dokładnego połączenia. Przelewamy do foremek ( u mnie cztery mniejsze, w kształcie babki). Wstawiamy do lodówki, aby całkowicie stężały.

Smacznego :)

PS. Jak dla mnie to prostota wykonania, która jest niesamowicie smaczna. Dobrze jedynie utrzymać jedną linię smakową serków i galaretki.


4 komentarze:

  1. Zgadzam się, wygląda bajecznie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja rodzinka podaje coś takiego na biszkoptach jako tort (często urodzinowy). Bardzo mi to smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  3. cóż za pyszna prostota :-)
    i w dodatku tak ładnie wygląda na talerzyku

    OdpowiedzUsuń