Najprostszy i najszybszy sposób, aby na talerzyku znalazł się mały serniczek na zimno.
Składniki:
2 truskawkowe serki homogenizowane Danio ( każdy po 140 g )
1 galaretka truskawkowa
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody. Gdy ostygnie, ale jeszcze nie zacznie tężeć dodajemy serki i miksujemy do dokładnego połączenia. Przelewamy do foremek ( u mnie cztery mniejsze, w kształcie babki). Wstawiamy do lodówki, aby całkowicie stężały.
Smacznego :)
PS. Jak dla mnie to prostota wykonania, która jest niesamowicie smaczna. Dobrze jedynie utrzymać jedną linię smakową serków i galaretki.
Ślicznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się, wygląda bajecznie ! :)
OdpowiedzUsuńMoja rodzinka podaje coś takiego na biszkoptach jako tort (często urodzinowy). Bardzo mi to smakuje.
OdpowiedzUsuńcóż za pyszna prostota :-)
OdpowiedzUsuńi w dodatku tak ładnie wygląda na talerzyku