sobota, 5 marca 2011

Kokosanki (przepis II ).

Dziecinnie proste w wykonaniu. Wystarczy 20 minut, miska, kilka składników i mamy blaszkę przepysznych ciasteczek. Stara prawda, że najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Przepis pochodzi z blogu Patrycji. 

Składniki:

2 białka
szklanka wiórków kokosowych
2 łyżki cukru pudru
szczypta soli
kilka kropli esencji waniliowej

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masę wykładamy porcjami na blaszkę ( formując grubsze placuszki) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 165 stopni. Pieczemy około 15 minut ( ja moje po 10 minutach przewróciłam na drugą stronę na kolejne 5 minut).

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Uwielbiam kokosanki! Pysznie wyglądają i chętnie bym po jedną sięgnęła.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń