poniedziałek, 5 lipca 2010

Mrożone maliny z jogurtem. Prawie jak lody.


Ciepło wszędzie i tylko coś chłodnego by się chciało. Mała przekąska między posiłkami, niezwykle lekka i pożywna, no i oczywiście chłodna. Idealna, aby w zamrażalniku zrobić miejsce na tegoroczne owoce.


Składniki:

Mrożone maliny ( bądź inne owoce)
Gęsty jogurt o niskiej zawartości tłuszczu dobrze schłodzony
Miód / szczypta cynamonu

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i gotowe. Proporcje ilościowe zależą od nas, jak też to, jakich owoców użyjemy, próbowałam kiedyś z mrożonymi bananami, cukrem waniliowy, rumem i było pyszne. Polecam na te letnie dni, jako alternatywę dla ciężkich śmietanowych lodów.

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. takie chlodne przekaski sa idealne na upały, a ten kolorek malinowy jest piekny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wiesz.. ostatnio zrobiłam coś bardzo podobnego. b w zamrażarce znalazłam woreczek malin. zmiksowałam, dodałam mleko i odrobinkę cukru.. pyszne to było. lodowe, zimne.

    OdpowiedzUsuń
  3. podoba mi się ta Twoja wariacja zamiast lodów :)

    OdpowiedzUsuń