tag:blogger.com,1999:blog-2084690043918924036.post5748015676359578377..comments2023-07-22T15:09:06.019+02:00Comments on Krukka: Leczo.Rifsberhttp://www.blogger.com/profile/17126680711893235980noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2084690043918924036.post-64734161507908734962010-12-05T16:16:56.449+01:002010-12-05T16:16:56.449+01:00Witaj, powiem Ci, że tak samo można napisać o każd...Witaj, powiem Ci, że tak samo można napisać o każdym przepisie na przykład na bigos. Każdy ma swój i dodaje coś od siebie. Mamy, zatem całe mnóstwo przeróżnych wariacji, które ogólnie nazywamy bigosem. Nie napisałam, że to oryginalny przepis na leczo – tylko moja wersja. Nie dostanę u nas węgierskiej papryki, zamiast sztucznych teraz pomidorów, które są bez smaku, wolę dodać takie z puszki, bądź przecier, który był robiony w sezonie na te warzywa i jest o wiele smaczniejszy ( zresztą to, co dobre w pomidorach nasz organizm łatwiej przyswaja poprzez przetwory). Pozdrawiam i dziękuję za komentarz.Rifsberhttps://www.blogger.com/profile/17126680711893235980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2084690043918924036.post-11220705926355530642010-12-05T11:16:12.501+01:002010-12-05T11:16:12.501+01:00i Ty to nazywasz leczem?
Leczo o ile sie orientuje...i Ty to nazywasz leczem?<br />Leczo o ile sie orientuje powinno skladac sie z:<br />Podluznej papryki wegierskiej, pomidorow,ktorych powinno byc o polowe mniej niz papryki, cebuli, kawaleczka dowolnej kielbasy, soli, pieprzu i odrobiny cukru. Mozna dodac ev. lyzke przecieru pomidorowego, by uzyskac gesciejszy sos. <br />Najpierw smazysz kielbase, dodajesz cebulke, potem pokrojona papryke w paski, lekko poddusisz, warzywa maja byc jeszcze lekko chrupiace, doprawisz sola, pieprzem i cukrem, dodasz lyzke przecieru albo i nie i to wszystko. A jesli to 500 ml gęstego przecieru pomidorowego ma zastapic pomidory no to...na zdrowie:))) <br />Jesli dodasz marchewki, czosnek i ine cuda- wianki to nie nazywaj tego przynajmniej leczem. Pozdrawiam serdecznie i prosze o wybaczenie za niezbyt przychylny komentarz.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2084690043918924036.post-28465528144932221652010-11-06T17:55:09.980+01:002010-11-06T17:55:09.980+01:00Bardzo lubię leczo, a ostatnio robię je bardzo czę...Bardzo lubię leczo, a ostatnio robię je bardzo często :) Ja jednak nie dodaje marchewki, następnym razem spróbuje:)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/10029262683304185733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2084690043918924036.post-57268793185574254982010-11-06T16:46:27.789+01:002010-11-06T16:46:27.789+01:00bardzo fajne jedzonko na takie chlodne jesienne dn...bardzo fajne jedzonko na takie chlodne jesienne dni:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2084690043918924036.post-72275357863551199842010-11-06T15:37:56.421+01:002010-11-06T15:37:56.421+01:00u mnie ostatnio w baardzo pikantnej wersji.
oj, ro...u mnie ostatnio w baardzo pikantnej wersji.<br />oj, rozgrzewało, że hoho!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2084690043918924036.post-20535329289258042312010-11-06T12:21:10.284+01:002010-11-06T12:21:10.284+01:00leczo na chłody jest idealne. rozgrzewa i smakuje-...leczo na chłody jest idealne. rozgrzewa i smakuje- a to najważniejsze. ja nigdy nie daję marchewki - ciekawy dodatek;)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.com